Home

HOLLANDSE ARCHITECTEN

Kenmerkend voor Nederlandse architectuur is de combinatie van traditioneel met modern. Gouden Eeuw met 21ste-eeuws. Oude boerderijen met moderne landbouw. Lees meer op deze website.

Voorbeelden

Eye Amsterdam

EYE AMSTERDAM

Architect: Delugan

 

Het EYE Film Instituut Nederland is een centrum in Amsterdam gewijd aan cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ.

Het gebouw is ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl en werd begin 2012 geopend. Het EYE heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Ook is er ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras.

 

In de nabijheid van het instituut wordt een collectiecentrum gerealiseerd voor taken op het gebied van restauratie, conservering en onderzoek. Hierin worden tevens het centrale depot en de bibliotheek opgenomen. EYE neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville.

HANZEBRUG

 

Over de IJssel wordt tussen Zwolle en Hasselt een nieuwe spoorbrug gebouwd als onderdeel van de Hanzelijn; de nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Lelystad. Aan de spoorbrug wordt een fietsbrug gehangen waarop eveneens prefab platen van Waco Lingen worden geplaatst. Totaal zullen zo`n 120 geladen vrachtwagens van Bergen op Zoom naar het werk rijden.

Historische binnenstad

STADSE HISTORIE

 

Hollands oudste stad ligt aan brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens, een geweldige sfeer. Wandel of vaar door de stad, bezoek de Grote Kerk en Het Hof, dwaal rond in museum Huis van Gijn, kijk je ogen uit in de vele kunst-en antiekwinkels en ontmoet Hollandse meesters in het Dordrechts

Museum.

 

Copyright © All Rights Reserved

Powered by one.com