Mijn koffiepot (en ik) op de teevee

Op 31 oktober -ik had die dag de deadline van mijn halfjarige elearningproject gehaald dus daarom weet ik dat nog zo goed- stonden ze om half 8 ‘s avonds voor de deur. Drie mensen van de Nederlandse nationale televisie. Ik weet nog dat ik opgelucht dacht: jullie zien er helemaal niet uit als drie grijze, ouwe mannen die dit camera- en redactiewerk al honderdmiljoen jaar doen.

Beste jongetjes van de klimaatklas

De dag ervoor was ik gebeld door Liesbeth Staats, die bezig was met een item van Brandpunt en op zoek was naar een Nederlander in Kopenhagen die het gedrag van die gekke Denen een beetje in een Nederlands perspectief kon plaatsen. Nah, geen probleem. Over klimaatdoelstellingen 2025 zou het gaan. Ook daar heb ik wel wat mee.

Koelkast en koffiepot

Welnu, het item is de week erna uitgezonden, je hebt het vast gezien en als niet, zie hieronder, en ik kreeg veel respons, meest positief. Heel leuk (en egostrelend) natuurlijk. Ook was ik vooral erg blij dat de shots van de inhoud van mijn koelkast buiten de uitzending zijn gebleven want ai mijn Duitse better half is verantwoordelijk voor de keuken en wil zijn reputatie als enigszins georganiseerd en gestructureerd menspersoon heel graag hoog houden (bij deze dus, onze koelkast is één en al overzichtelijkheid ik zeg het je).

Maar er is 1 ding waar ik graag jullie aandacht voor wil. De koffiepot. Wij doen namelijk niet aan barristas, Nespressos, latté macchiatos, microbrewery blends of al dat andere glimmende. We hebben een koffiezetapparaat uit omgeveer 1950, gekocht voor een paar kronen, en het enige nieuwerwetse ouderwetse dat we daaraan toevoegen, is dat we zelf de koffiebonen malen.

Daarom: zullen we #dekoffiepot alsnog trending maken? Gewoon, als signaal ‘naar de mensen toe’ dat een betere wereld niet begint bij glimmende dingen met exotische namen waar we heel veel geld voor willen betalen, maar eerder bij de eenvoud van zelfgemalen filterkoffie, zoals dat al jaren prima werkt?

Bedankt!

Nog niet gezien? Bekijk gauw het item Brandpunt: Kopenhagen, over de drie lessen die Nederland kan leren van de klimaatvoorvechters in Denemarken.

Misschien vind je dit ook leuk

2 thoughts on “Mijn koffiepot (en ik) op de teevee

  1. wij hebben wel een Dolce Gusto met cupjes. Sinds ik dat apparaat heb gooi ik meer dan de helft aan koffie minder weg (snap je?). Ik ben de enige in dit huis die koffie drinkt dus een prima oplossing.

    1. Ja tuurlijk is dat handig. Dat zijn hopelijk niet die cups die maar op 1 plek in het land te krijgen zijn en dan alleen op dinsdagochtend van half 7 tot kwart voor 7?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.