hoe zeg ik in het deens...

Ok. Misschien overdrijf ik een beetje, als ik zeg dat Deens de aller-allermoeilijkste taal is om te leren uitspreken. Tagalog vergt ongetwijfeld veel meer oefening, om nog maar te zwijgen over Chinees of Swahili.

In feite heb je, helemaal voor een kort bezoekje, genoeg aan deze zinnetjes. Over bier, hygge, fietsen en zo nog wat van die essentiële Deense dingen. Alleen even oefenen op de zachte ‘D’ en de ‘stød’ (glottal stop). Het leven is eigenlijk zo gemakkelijk, als je in Denemarken woont!

Misschien vind je dit ook leuk

2 thoughts on “Deens moeilijk? Duh!

  1. Wat een super leuk blog! Ik heb zelf een tijdje stage gelopen in Denemarken en ik herken een hoop. Dat links afslaan op de fiets in twee etappes….
    Mijn dochter doet haar spreekbeurt over Denemarken en wil daarbij iets Deens trakteren. Heb je nog tips voor iets makkelijks? Ze wil smorrebrod trakteren

  2. Hi, wat ontzettend leuk om te horen! Qua traktaties: ‘Slik’ (snoep) is heel makkelijk en uiterst Deens, maar niet zo herkenbaar dus een beetje saai wellicht. Verschillende soorten smørrebrød is hartstikke leuk als traktatie, maar als je het goed wilt doen (met de juiste ingredienten, die bij elkaar passen, en die kinderen ook nog lekker vinden) wel een intensief klusje, denk ik. Anders misschien iets in de richting van Danish pastry (met kaneel!) of Laagjescake? Flødeboller? Worteltaart? Of iets met chocolade en rogge, zoals je ze tegenwoordig bij Lagkagehuset kunt krijgen? In ieder geval is alles (koek, cake) met een Deens vlaggetje erop al heel Deens! Kijk anders eens op http://mydanishkitchen.com/ of http://www.pinterest.com/lonevallentin/danish-food-and-treats/. Succes! Caroline

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.