Dit is geen hipsterpop

Voor ik hiernaartoe verhuisde, nam ik me van alles voor. Dat ik trendwatcher zou worden. Journalist. Heel snel Deens zou kunnen. En nog veel meer.

Geen van drieën is vooralsnog ‘accomplished’. Deens kan ik een beetje, journalist ben ik bij tijd en wijle, en wat betreft de watcher: ik ben beter met gewoon kijken dan met trends (en dan loop je dus altijd een beetje achter). Maargoed, ik heb nog een heel leven de tijd.

Kijken, en luisteren, dat is dus wat ik deed. Afgelopen vrijdag. En toen ontdekte ik, zomaar ineens, Who Made Who. Tijdens Tivoli’s Fredagsrock. Dit bandje draait al 10 jaar mee, heeft al vijf albums uit, en speelde reeds op allerlei kleine podia, vooral in Duitsland en Denemarken.

Geenszins een nieuwe, hippe, onbekende band waar het hart van een echte trendspotter sneller van gaat kloppen, dus. Wel waren ze vrolijk, dansbaar, catchy. En ik had nog nooit van ze gehoord. Dus voor mij was het de ontdekking van de maand. Deze video ‘Morning’ brachten ze eind vorig jaar uit, bestaand uit ontwaak-foto’s van al hun fans.

Who Made Who bestaat uit drie Kopenhaagse jongens Tomas, Jeppe en Tomas, die tien jaar geleden in de categorie ‘hipster’ zouden vallen, ware het niet dat de hipster toen nog niet bestond, geloof ik. Discorock in basgalop, werden ze genoemd. Nu hebben ze een nieuw album (Dreams), dat wordt beschreven als Indie-dance. Deense muziekrecensenten schrijven over de drie jongens dat ze eindelijk volwassen zijn geworden, wat ze zelf tegenspreken (“dan mogen we zeker geen grapjes meer maken?”), en zo valt er nog veel meer over ze te lezen op het wereldwijde web.

Maar ik luister liever. En doe een dansje. Op ‘Your better self’, ‘Another day’ of ‘New beginning’ als trendwatcher, journalist en Deenssprekende.

WhoMadeWho op Spotify

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.