Een beetje Parijs in Kopenhagen

De Pont des Art-brug in Parijs bezwijkt aan alle romantiek in de stad. Stelletjes die tijdens een romantisch weekendje menen dat hun liefde niet zal overleven zonder deze te versleutelen aan de reling van de brug, gooien de sleutel van het hangslot in de Seine. Vastgeketend en wel stapelen de metalen sloten aan de reling van de brug zich op.

De structuur van de brug kan dat niet meer aan. De reling stortte dit voorjaar in, en er zijn campagnes begonnen om het slotenhangen tegen te gaan. Hopeloze romantici veranderen voor het aanzicht van de stad in roekeloze vandalen.

Ik ben een gebouwdeomgevingfetisjist. Ik houd van alle structuren en ontwerpen en oplossingen die zijn bedacht om ons leven vorm en kleur te geven. Ik voel dus bijzonder mee met de brug. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet on-enthousiast over het fenomeen ‘romantische liefde’, maar ik denk dat die het ook wel redt zonder een hangslot op een brug.

Voor wie toch niet zonder kan: Kopenhagen, en in het bijzonder Bryggebroen, nodigt de romantici van harte uit. In de hyggehoofdstad is (voorlopig) nog voldoende plek voor hangsloten en voor-altijd-en-eeuwig-dramatiek.

avondzon kopenhagen
Bryggebroenromantiek in de avondzon

 

 

De slimme romanticus markeert zijn verzoek aan het universum met een kleurtje. Zo kun je hem altijd terugvinden, mocht je nog iets willen wijzigen aan je verzoek.
De slimme romanticus markeert zijn verzoek aan het universum met een kleurtje. Zo kun je hem altijd terugvinden, mocht je nog iets willen wijzigen aan je casus.
Ik vraag me af: zou je de wens voor eeuwige liefde kunnen supplementeren met het aantal kinderen dat je wenst?
Ik vraag me af: zou dit een soort add-on pakket zijn? Dat je je wens voor eeuwige liefde kunt supplementeren met het aantal kinderen dat je wenst?
Voor wie haast heeft bij het schaken van de eeuwige liefde, en niets beters voorhanden heeft: een fietsslot volstaat ook.
Voor wie haast heeft bij het schaken van de eeuwige liefde en even niets beters voorhanden heeft: een fietsslot volstaat blijkbaar ook.
Rondvaartbootje in de haven.
Rondvaartbootje in de haven.
Dit zijn de serieuze romantici. Ingegraveerd, met datum en al. Nu kan er niets meer misgaan, zou je denken.
Dit zijn de serieuze romantici. Ingegraveerd, met datum en al. Nu kan er niets meer misgaan, zou je denken.

 

Overigens zijn Parijs en Kopenhagen niet de enige steden voor romantici. De zware last van verliefdheid is blijkbaar een lot dat stadsbruggen overal ter wereld wacht.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.