Ylvis Nederlands

Noor doet Nederlands

Vorige week deelde ik hier al de wat-mij-betreft carnavalskraker van dit jaar (‘What does the fox say?’), van het Noorse duo Ylvis. En deze week kwam ik tijdens mijn zoektocht naar geinige filmpjes dit tegen van -wederom- Ylvis: een Noor, die doet alsof hij Nederlands spreekt. En daarmee de vertalers Nederlands-Noors tot wanhoop drijft. Zo voel ik me dus ook, meestal, als ik een poging doe het Deens te begrijpen.

In feite is het de omgekeerde versie van de Nederlandse grapjas die het Scandinavisch probeert te parodiëren door heel hard en met getuite lippen knäckebröd! en pippi langkous! te roepen.

Het Noorse duo Ylvis ging, na het succes van hun eerste cabaretvoorstelling, ook televisie maken. Sinds 2011 zijn ze wekelijks te zien met een late-night talkshow op TVNorge: ‘I kveld med Ylvis’ (Vanavond met Ylvis). Er zijn ook hilarische filmpjes van deze zelfde Vegard die aan het speeddaten is date met Nederlandse meisjes.

Misschien vind je dit ook leuk

One thought on “Noor doet Nederlands

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.