fietsers dronning louises brug

Net als Stine Jensen voor de VPRO deed, ging ook het Britse TV-kanaal Channel4 op zoek naar het geheim achter het Scandinavische succes. Presentator Hugh fietst, eet Danish pastry en praat met Deense helden als Rene Redzepi van Noma met zijn New Nordic Cuisine, starchitect Bjarke Ingels en Søren Malling (steracteur in The Killing en Borgen). Hij duikt in het havenzwembad (dat zelfs in de winter gebruikt wordt) en in de spermabank-industrie. Hij bezoekt een Efterskole, waar tieners leren betere burgers te worden. En dan, aan het eind: het eiland Samsø. Oh, boy. Prachtig. Kijk en oordeel zelf. Prachtig materiaal voor een vroege dinsdagavond. Of late woensdagavond. Of zaterdagmiddag. Whatever.

Oja: net als presentator Hugh pakken ook wij de fiets, vanaf het vliegveld. Dan zijn we in 5 minuten thuis. In dit filmpje duurt het slechts 2 minuut 36 tot je ons huis voorbij ziet flitsen aan de linkerkant van de weg.

Misschien vind je dit ook leuk

6 thoughts on “Scandimania-TV: Denemarken

    1. Ja, daar heb je wel een punt. Haar aanpak was vrij kritisch (vooral in Noorwegen en Finland) maar tegelijkertijd ook uitgebalanceerder dan in Scandimania. Denemarken kwam er bij de VPRO wel positief vanaf, vond ik.

      1. Ik ben op dit moment het bijbehorende boek van Stine Jensen aan het lezen en het is echt niet positief.. In het boek gaat het voornamelijk om de wet van Jante. Ondanks dat wel een interessant boek om te lezen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.