Gisteren, tijdens de ‘fredagsbar’ met mijn collega’s, ontdekte ik het vrolijkste café van de stad. De geinigedingenwinkel Tiger heeft namelijk niet alleen feestbrillen, kookwekkers en ijsco’s voor 10 kronen, maar ook een spelletjescafé. En dat is precies zoals het klinkt: een café waar je speelt. En een Tigerbiertje drinkt.

De winkel Tiger is ooit begonnen als een soort HEMA, met alleen maar producten voor ronde prijzen. De naam komt van ti’er (een tientje), en wordt dus ook uitgesproken als ti’er, niet als het dier Tiger. Inmiddels hebben ze een eigen vaste en wisselende collectie, die zich het beste laat vergelijken met het assortiment van de Xenos in een HEMA-jasje: fris en altijd met een knipoog. En nu is daar sinds april van dit jaar ook het spelletjescafé.

“Wij willen een café zijn waar men echte interactie heeft, en niet geneigd is steeds op zijn smartphone te kijken.” Mooie woorden, natuurlijk. In veel Deense cafés is het al heel gebruikelijk te kaarten of te dobbelen, maar de keuze is hier wel wat ruimer dan een set kaarten. Mijn Duitse collega’s vonden het vooral ‘heel erg Berlijn’, vanwege het hoge ik-wil-geen-hipster-zijn-hoor!-gehalte. En ik vond het vooral heel leuk om eens geen toeschouwer te zijn bij het spel ‘hoe gooi ik zo snel mogelijk zoveel mogelijk bier naar binnen’, maar gewoon eens mee te doen. Met een spelletje Jenga, Asshole, of tafeltennis.

Tafeltenniscompetitie, de hele avond door. Het cafe is trouwens ook een galerij voor fotokunst.
Tafeltenniscompetitie, de hele avond door. Het cafe is trouwens ook een galerij voor fotokunst.
Good old jenga: we zitten al op laag 28. Het record is 30 lagen.
Ken je hem nog? Good old jenga: we zitten al op laag 28. Het record is 30 lagen. De spanning! De adrenaline! Oioioioi! 
Gevallen. Geen record verbroken. Jammer.
Gevallen, bummer! Geen record verbroken. Jammer.
Simpel vermaak: Mario's vliegtuig mag jouw muntjes niet omgooien.
Simpel vermaak: Mario’s vliegtuig mag jouw muntjes niet omgooien.
Uiteraard drink je een Thais tigerbiertje, of een fruitsapje uit eigen tuin.
Uiteraard drink je een Thais tigerbiertje, of een fruitsapje uit eigen tuin.
Geen hipsterbiertjes, maar spelletjes op het menu.
Geen hipsterbiertjes, maar spelletjes op het menu.
Spelletjes. Spelletjes. En nog meer... spelletjes.
Spelletjes. Spelletjes. En nog meer… spelletjes.
tiger wint of verliest
Dit is waarom ik Denemarken zo leuk vind. Humor en zelfspot in een vriendelijk jasje. Als je naar de WC gaat, word je vriendelijk ondersteund bij het verwerken van je glorieuze overwinning danwel je genadeloze verlies.

Misschien vind je dit ook leuk

2 thoughts on “Spelletjescafé Tiger

  1. he hoi. leuk om je vandaag “in het echt” te ontmoeten. ik lees je blog altijd met veel plezier; erg herkenbaar; ik zou zeggen: ga zo door 🙂 en dat frozen yoghurt is idd erg goed spul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.