Fastelavnsbolle rabarber

Dit weekend vierden we een vervroegd carnavalsfeestje. Hoewel er Deense frikadeller, remoulade en een ton-met-kat-en-snoep (don’t ask) waren, mocht het niet doorgaan voor een doorsnee Deens fastelavnsfest. Daarvoor had ik namelijk een ‘seated dinner’ met drie gangen moeten organiseren. En fastelavnsboller moeten bakken, met heel veel room en poedersuiker.

In plaats van drie gangen aan tafel deden we het ‘potluck’ (iedereen neemt iets eigens mee) en op schoot. En maakte ik zelf Zweedse chocoladecake. Ik ben nu eenmaal beter met chocolade dan met poedersuiker en driegangendiners. Maar dat neemt niet weg dat het bakken van Deense dingen natuurlijk wel heel leuk is, of het nu Wienerbrød of Danish pastry heet. Bijgaand wat inspiratie.

Kinderen die vragen
Tijdens het bakken, of tijdens het eten, of wanneer je maar wilt, zing je dit liedje. Het is eigenlijk een kinderliedje, dat de kinderen zingen als ze met carnaval langs de deuren gaan en om snoepjes vragen. Een beetje zoals Sint Maarten bij ons.

Boller op og boller ned
boller i min mave
hvis jeg ingen boller får
så laver jeg ballade

Bollen hoog en bollen laag
bollen in mijn buik
als ik nu geen bollen krijg
dan maak ik een scene

Zelf maken

Misschien ga ik zelf ook nog eens proberen, deze week. Maar tot die tijd voldoen de bollen van Lagkagehuset, Emmerys of de bakker op de hoek ook prima.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.