havnebadet

Schoonzwemmen als een Viking

Weeralarm, sneeuw of ijzel: voor buitenzwemmen is het nooit te koud, vindt een echte Deen. Winterzwemmen wordt hier steeds populairder: zo’n 11.000 mensen zijn inmiddels lid van winterzwemclubs.

“… winter swimming improves people’s health and their quality of life, and the (new) harbour bath allows us to do it in an attractive setting,” aldus de voorzitter van de lokale winterzwemvereniging hier in Kopenhagen.

Bij ons de buurt zit bijvoorbeeld een zeezwembad. Ik schreef al eerder over hoe een buurman zich daar vorig winter poedelnaakt tussen het ijs liet zakken (zwemkleding is nogal koud schijnbaar, als je bij min 8 uit het water komt). En verderop in de stad zijn er nog een aantal natuurzwembaden. In de haven, die midden door de stad loopt, is bijvoorbeeld een zwemhoek gemaakt, met duikplanken en markeringen. Daar kun je je baantjes trekken na je werk. Hartstikke leuk, in de zomer.

Vorige week woensdag sprongen 150 Kopenhageners er bij min 2 en een ijskoude wind in, om te vieren dat het havenwater zo schoon is.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.